Thursday, February 11, 2010

Mengaku ajelah

Hehehe kali ni aku terpaksa gak mengaku aku memang suka sangat kat satu lagu Indon ni. Sebenarnya dua hehehe. Dua2 pun aku tak ingat tajuk dan tak tau saper pun yg nyanyi yg aku tau cumer aku enjoy dengar lagu ni. Selama ni aku sering bersikap menyampah terhadap lagu indon mana taknya dahlah realiti memang kiter dibanjiri dengan dorang ni pehtu sampai lagu2 kat stesen radio pun dorang konker. Tu yg aku hangin tu. Nak tau tak lagu aper yg aku suker tu satu yg pasal org meninggal lagi satu pasal yg dier nak kawin tapi takde saper nak...hehehe sungguh mencuit hati aku ngan lagu yg kedua ni. Lagu pertama tu pun amat berkesan kat jiwa aku....rasa sayu jer.

Lani aku tambah menyirap darah sebab gaji pembantu rumah dorang sampai RM800. Aku tau keje tu memang susah dan memang tak ramai pun yg sanggup buat. Tapi pada2 lah dan kerajaan pun bersikap adillah jugak kat orang tempatan yg masih ader terima gaji kurang RM500. Pehtu kalau nak gaji naik make sure lah kualiti pembantu rumah tu pun naik gak. Gerrrrrrrrr geram sungguh.

Tuesday, February 9, 2010

Naper plak aku yang kene cek

Aku ulang balik naper plak lah aku yang kene cek. Hampeh tol betullah. Aku bacer berita pasal doktor gigi palsu hehehe pehtu yang lagi best siap remind sebelum kiter pegi kite kene cek doktor tu palsu ke betul. Ni memang lawak seanterolah aku rasa....yelah selalunya masa aku gi jumpa doktor gigi aku nengok gak certificate yg dorang tampal tapi setakat mana aku paham ntahnya. Kekadang tu ader gak terlintas ntah betul ke idak yang ditampal tu tapi saper plak aku nak menafikan sumer certificate tu. Bacer pun tak berapa nak faham hehehe.

Abih tu camna nak buat. Lani aku rasa yang sah pun turut kene tempias sebab pelanggan dah mula cuak. Lagi sekali aku ulang naper plak aku yang kene cek. Majlis Perbandaran yang terlibat menyewakan sesuatu bangunan atau shoplot tu tak cek ke sebelum kasi owner penipu tu menyewa. Pehtu mesti klinik tu pun kene tampal signboard saper plak yang kasi lulus signborad tu. Setau aku setiap signboard tu pun sepatutnya kene ader licenses no. Pergh memang geram aku dibuatnya....setiap sekali yang rugi adalah pengguna dan rakyat marhaen cam aku dan korang ni.
There was an error in this gadget