Wednesday, January 19, 2011

Cuba bayangkan

Penah terpikir tak negara kita diperintah oleh pompuan...hehehe harap tak berlaku walaupun memang aku sorang pompuan. Sebabnya pompuan ni nafsunya 99 akal satu je...jgn marah ye pompuan. Manakala lelaki plak akal 99 nafsu satu....tapi musykil gak sebab selalu gak jadi akal yg 99 ni tak dapat nak tewaskan nafsu yang satu ni.

Tapi itu bukan sebab utama aku menolak kepimpinan pompuan....pada aku hanya lelaki yg boleh jadi khalifah lagi pun salah satu tanda dunia nak kiamat ni bila pompuan lebih berkuasa dari lelaki. Tu pun bukak aku yg kata.

Dari segi stamina memang pompuan lebih baguih dari lelaki antara sebabnya walau dah penat balik keje pun pompuan masih mampu balik umah kemas umah, kemas anak, kemas suami termasuklah pakai barang kemas hehehe. Kalau lelaki plak balik je umah tau2 jelah aku pun malas nak ngumpat lelebih tak pepasal blog aku jadi sasaran.

Balik pada soalan tadi aku bayangkan pompuan kalau jadi PM mesti perlu ramai pembantu yg secara tak langsung akan menambahkan perbelanjaan negara contohnya pembantu utk set rambut, make up, pengurusan badan, botox, baju, kasut dan memacam lagilah. Ala alasan ko je tu.... ko jeles ye .....eh yeke?. Tidak inilah yang aku rasa.

Thursday, January 6, 2011

Tak faham aku


Pagi tadi masa on the way ke tempat keja aku terserempak dgn sebuah kenderaan yang terbakar. Memula tu terdetik dalam hati "sape pulak bakar sampah tepi jln pepagi buta ni". Biler dah dekat baru nampak ntah sebuah kete ke mpv ke aku pun tak sure terbakar. Jalan memang agak perlahan memasing sibuk menoleh arah tersebut. Hati aku tetiba berdebar sebab ni 1st time terserempak siap bayangkan org tu tak dapat kuar....ciannya.


Kebelakangan ni memang banyak keta yg accident terbakar... nape ye. Pagi ni plak memang hujan lebat tapi masih tak dapat memadamkan maraknya api tersebut. Aku mula tertanya2 adakah sebab penggunaan ron95.....rasanya bukan aku sorang je yg tertanya. Tapi aku hairan naper kerajaan masih membisu bila ada yg cadangkan agar dibuat kajian mengenai ron95. ada yg kata kat M'sia tak sesuai sebab cuaca kita panas. Tak taulah.....
There was an error in this gadget