Thursday, April 8, 2010

Laju macam kilat ke?

Aku baru dapat tau tadi so saje nak share ngan kengkawan kalau ko nak cuba try cek korang punya blog laju ke idak. Jom masuk ke link ni http://www.iwebtool.com/ pehtu masukkan email add korang then klik check.

Hasilnya blog aku 101.94kb dak zura plak punya cuma 12.07kb.

Kalau saiz blog tu melebihi 150 kb, cuba la usaha untuk kecilkannya. Kasi buang aje widget2 yang kurang manfaatnya tu. Seperti jam, kalendar, animasi, dan sebagainya. Dan paling penting jumlah posting yang dipaparkan tidak melebihi 7. Aisemen aku kene kecikkan saiz blog ni hehehe. So lepas aku tukar display post dari 10 ke 5 saiznya turun ke 85.39kb. Wah sungguh mengujakan aku.

Ok selamat mencuba.

1 comment:

Zura said...

wahhh teruja nye nk th...tp ko dh buatkan xyahlah akak buatkan...hehehe

There was an error in this gadget