Monday, January 25, 2010

Cam cipan je kan

Aisemen kebelakangan ni aku kemalasan cikit nak update blog. Kekadang tu bukan lebih pader maleh tapi lebih pada kekecewaan aku atas aper yang jadi kat negara kiter kebelakangan ni. Rungutan aku tak membekas pun cam anjing menyalak bukit...buat penat jer bukit tak runtuh pun.

Tahun ni aku berazam tak mau merungut lagi aku kene banyak bersabar dan kalau rasa tak pueh hati sangat pun masuk je muka dalam plastik pehtu jerit kekuat. Korang rasa idea tu bernas tak...hehehe bernas atau tidak tak penting pun sebab kebelakangan ni menteri kiter pun bagi cadangan cam cipan jer. Tu lah yang aku rasa sebenarnya. Tadi dapat jer slip gaji terus kire berapa increment tahun ni...hehehe adalah dalam seratus lebih. Tapi bebudak kerani yang baru masuk lagi cian RM40 jer....jer? Sorang kawan aku plak dapat rezeki bergolek LHDN bayar balik lebihan potongan tahun lepas..wah sungguh mengujakan aku. Aku pun dapat gak tapi surat le katanya....lebihan anda tak dapat dipulangkan sebab tiada sebarang kredit dalam akaun anda. Hehehe tu sebab tahun sebelumnya aku tak bayar cukai....nak bayar pakai aper sumer aku dah abis joli.

Pagi tadi aku gi Cimbeng sign aggrement sebab buat ASB loan. Pada pandangan aku bagus gak kalau korang ni jenis yang memang takleh simpan sendiri. Yelah fisrt year je korang bayar pehtu korang amik je duit dividen tu bayar balik hutang ...pejam celik pejam celik duit tu pun jadi milik korang. Tapi kalau korang pejam tak celik2 tak yah risau sebab hutang tu dilindungi insurans.....

1 comment:

There was an error in this gadget