Thursday, November 19, 2009

Smart tag yang tak smart

Minggu sudah masa balik keje lalu jer kat tol jalan duta jalan punyelah jam dah tu nak masuk tol jalan duta pun kene q. Aku pun tambah tak paham kater pakai smart tag akan mencepatkan perjalanan samer jer......pergh hampeh kalau dah jem tu kat memane pun sama waima ko pakai keter canggih cam kek ateih ni pun tak guna. Biler tiber turn aku jer berbunyi nenenenet so aku pun jalan jelah tak toleh kiri kanan punye tapi mata tu sempat gak menjeling naper plak tak kuar amender pun kat papan litar tu.

Ahhhh lantaklah kater hati aku........niat tu nak balik cepat takut terhegeh2 kang sana sini sangkut. Masa nak masuk tol rawang selatan plak satu masalah lagi timbul dier tolak habis duit aku........hampeh tol betullah dahlah orang tengah ujung bulan ni. Rupanya masa aku masuk kat jalan duta tu dier tak dapat trace. Tapi padan muka "kurang RM4.50" kuar ayat kat papan litar tu........tapi sebab batang tu naik so aku pun caw jelah. Yelah mana taknya dahlah ujan lebat pehtu aku tunggu nak dekat 10 minit budak jaga tol tu tak datang pun....alah esok jelah aku buat report. Esok tu pagi-pagi lagi aku berenti kat jalan duta sekali tengok kat pintu depan cakap masa operasi kul 8.30. Aisemen nak wat camna........pikir punye pikir aku pun dapat idea try call direct line lepas sampai opis nanti. Sebenarnya bender ni dah penah jadi kat aku 2 kali masa 1st time tu aku terus report kat tol sungai buloh. Lama gak nak dapat balik duit.

Lepas aku call dan diinterview memacam soalan operator tu cakap aku akan terima bayaran balik dalam masa sebulan. Aku tak harap sangat pun janji dorang bayar balik sebab selalunya mesti nak dekat 2 bulan baru dorang bayar balik. Mesej kali ni kalai korang pakai smart tag tu jangan laju sangat sebab komputer tu ngok sikit kekadang tu bukan boleh baca pun.... tunggu sampai dier baca korang punye smart tag. Kalau aku selalunya musti kuar "Tiada Smart Tag" pehtu baru kuar angka keramat tu.... tapi kene jalan depan sikit.

2 comments:

nizaa said...

kekadang tgk kat smart tag tu pun queue gilaaaaaaaaaa

Zura said...

patutlah ko mintak seha duit...nk top up rupenye...sian ko kan...

There was an error in this gadget