Friday, December 11, 2009

Bakul dan troli

Kalau gi shopping korang musti tengok dulu nak beli banyak ke sikit kan b4 decide nak pakai bakul ke troli kan. Aku selalunya memang guna troli sebab kalau keluar tu memang banyak barang punye kekadang tu sampai dua troli yelah ngan pampers 2 pek je dah penuh separuh troli barang lain belum amik tu. Aku memang selalu gi Tesco kat Mutiara hehehe nak kumpul point dan lagi adik aku keje kat situ so cam best je pegi situ.

Dulu masa shoping kat The Store aku selalu amik bakul tapi setiap kali mesti tangan aku gatal jadi timbullah andaian kat kepalo otak aku orang yang guna sebelum tu ader kurap kot tak pun ntah apetah penyakitnya. Aku bagi tau kat bapak aku pehtu dier kata kalau nak amik bakul tu cubelah selawat sikit. Hehehe menjadi plak tu dah tak gatal lagi. Kawan aku penah hantar email sebenarnya bender paling kotor kat dunia ni bukanlah tandas awam tapi sebenarnya troli dan bakul kat pasaraya. Sebabnya bender ni memang tak penah dicuci. Pikir2 logik gak troli ngan bakul ni cantik masa baru beli jer peh dari tu korang tau jelah camna rupenya. Tu belum kira ader yang siap buat cam tong sampah bender tu. Makan aiskrim buang kat situ...kulit pisang pun aku penah jumpa.

Baru2 ni sepupu aku citer satu tragedi kat ampang pasal satu family arab tu guna troli masa turun eskalator tu ntah macam mana troli dah sampai kat ujung tapi tersekat plaklah. Aper lagi tercampaklah dorang ngan troli sekali tapi yang sian anak dier baru umur satu tahun lebih yang letak kat atas troli tu sampai pecah muka sebab dah jatuh pehtu kene himpit plak ngan troli. Sedara aku kata banyak orang tak tau sebenarnya kalau kiter guna troli dan eskalator sepatutnya kiter kat depan jadi biler sampai kat ujung tu kiter boleh tarik troli tu kalau nak tolak kan susah sebab rodanya dah grip kat line eskalator. Oooooo aku pun baru tau walaupun dah lama praktik.

1 comment:

Zura said...

kite mmg praktik kan cm tue kan...tp sian nye kes tue...akak xpnah dgr pun cite nie...

There was an error in this gadget