Thursday, December 10, 2009

Labur jangan tak labur

Just nak share email yang aku terima pasal pelaburan:-

Dlm Malaysia ni, byk sgt tools utk menyimpan. Antaranya Saving Account yg kite selalu keluar masuk duit tu...return pun dlm 0-1%. Second, fixed deposit. We identify that majority of company and ade juga individual yg simpan di dalam FD dgn amount yg banyak tp pulangan just 3%. Mmg la FD bagus coz capital lock ..tp kan lg bagus kalau diversify that money in unit trusts atau mane2 tools yg ade provided..mesti under bank and diluluskan oleh Bank Negara Malaysia. Third tabung haji. yang ni di khususkan utk mereka yg target nakpergi haji. Pulangan just 3-5%. Fourth, ASB pulangan 7-9% ( sy akan email lg satu khas ttg ASB. Sgt penting ye info ni utk org yg beragama Islam. Tanggungjawab sy untuk menasihat dan menerangkan ap yg saya tahu.). Fifth, Unit trust average return per annum 10%-15% ( can be more higher depend on themarket situation ) Sixth, KLCI or Stock market. This type of investment mmg high risk high return but also can be very2 loe return that lead to bankcruptcy. Serahkan pada yg pakar ok. Kesimpulannya, dlm byk2 tools utk menyimpan ni ade yg memberi pulangan sgt rendah, rendah tp gerenti ( capital lock), sederhana rendah, tinggi dan sgt2 tinggi. High risk high return.

No comments:

There was an error in this gadget