Monday, October 19, 2009

Ish ish ish

Sabtu baru ni sempat aku gi 5 umah beraya.Almaklumlah dihujung raya ni kalau boleh nak abiskan raya kat umah sedara mara yang belum berkesempatan pegi sebelum ni.Dalam pada tu sempat sembang sikit ngan Pak Usu suami aku pasal car wash.Anak dier ader kedai ni kat Ampang berdepan ngan Klinik Dr Maamor yang glemer tu kat Tasik Ampang.Katanya masa bulan pose tu anaknya tutup kedai sementara salah satu sebabnya memang tak larat nak run masa tu tapi yang pentingnya sebab nak betulkan balik keadaan.
Anak punye biz tapi bapaknya ni tukang jaga akaun selain 3 org budak Melayu tukang cuci keter.Nak jadi citer masa Pak Usu ni jaga baru realize bebeudak ni punye kejer.Keter datang cuci banyak tapi kad akaun cume 2/3 bijik jer.Yang dapat trace sebab masa berkumpul sedara mara tu memasing sebelum datang gi lah hantar cuci dulu kat kedai ni.Pehtu biler tengok rekod no. plat sedara mara ni takder.Biler tanya budak yang jaga tu memang mati hidup balik pun tak ngaku.Tapi kantoi sebab tak boleh jawab biler tokey tanya ader sorang yang datang malam tu belikan korang kuih apam balikkan.
Aper lagi sesumerlah kene buang keje.
Regular customer pun dah tak datang lagi sebab masa bebudak ni vakum dalam keter disedut sekali duit syiling dalam kotak coin tu."Patutlah Pak Usu tengok asal nak beli rokok jer bebudak ni bukak vakum" kata Pak Usu.
Lagi satu Pak Usu advice kalau korang gi hantar cuci keter janganlah tinggalkan je keter tu sebab selalunya masa nilah bebudak ni buat kejer salin kunci pedua dengan cara panehkan kunci tu pehtu lekat kat lilin.Akupun penah tengok kat tv takyah panehkan korang lekat jer kat sabun.Pehtu pegilah kedai buat duplicate key.Aper yang jadi seterusnya paham-paham sendirilah yer.

1 comment:

Zura said...

cm tue erk

There was an error in this gadget